noticia-05
noticia-05
noticia-05

Exuberants Jardins sí, no o gairebé

El fet que haguem de veure el futur dels parcs i jardins com espais on utilitzem menys aigua per regar implica un enorme canvi en l’imaginari popular del que avui en dia considerem un jardí o un parc, i la bellesa intrínseca que ens fa pensar que la naturalesa només és bella quan és ufanosa, exuberant, verd, i en molts casos, tropical.

Afirmació que de vegades sorprèn perquè hi ha paisatges que segur ens omplen molt més que 4 palmeres contornejades en un platja caribenya, especialment quan vivim en un país amb paisatges tan dispars i tan plens d’inspiració per la seva enorme riquesa. Un bosc tropical sonarà exòtic, però si a alguns ja els costa entrar en un camp amb les herbes crescudes per sobre del genoll per si hi ha escurçons hipotèticament sordes esperant a mossegar turmells … compte amb imaginar-nos un bosc tropical (no he vist arbres i palmeres amb espines més grans en la meva vida).

L’arquitectura de l’paisatge té una habilitat única a generar més valor per a tots les parts interessades i canvia la manera en què la gent veu la construcció de nous habitatges -però ha de ser considerat des de l’inici de el projecte.

La natura és capritxosa. Els jardins són de vegades endimoniadament complicats de mantenir. I, com pitjor dissenyats estan més mal de cap donaran al llarg dels anys. Si a més sumem que no podrem seguir abonant i regant indecorosament perquè creixin ufanosos, haurem de pensar en noves estratègies que els facin forts i bells a base d’una bona selecció i un fornit entrenament físic traient a relluir les seves millors aptituds perquè visquin anys.

Vegeu les deveses, els camps d’oliveres, els parcs nacionals … Jo al·lucino cada vegada que pas pels voltants de Doñana o condueixes per les carreteres per arribar a gairebé qualsevol lloc de la costa d’Espanya o cap a les seves serres i muntanyes. La vegetació aquesta verd a l’estiu en molts molts llocs. Latent moltes vegades. I està preciosa i florida a la primavera. I, no viu de res més que de la mateixa aigua que li cau de el cel i de terra que l’acull. Reconec, i estic segura, que podem trobar un punt intermedi.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email