noticia-02
noticia-02
noticia-02

Sembrant de llavor

Vaig tornar a sembrar. En la Hisenda aquest any sebramos abans, no suficientment abans segurament. Però abans que l’any passat. Ja fa setmanes, el que ens va venir bé perquè vam aprofitar que el terreny estava molt humit gràcies a aquest plujós hivern i estranya primavera. He dividit la sembra en diverses zones.  

  • Una zona amb camins, on hi haurà una pastura normal, baixet.
  • La zona de l’tarongerar es sembra amb una barreja que mostra la foto anterior (estem pesant la quantitat necessària segons zones). Aquesta és una barreja entre el que jo vull i la praderia mediterrània de Llavors Cantueso. Camina que no li vaig donar la vara per fer i desfer -em vaig aprendre el seu catàleg de llavors-. I, a la fi vam arribar a un acord. José Ángel sap un munt, és increïble. Però jo vull un punt excèntric, potser. Veurem. La taula està servida. El brioix al forn. Tard, però coent. Segurament alguna cosa resembraremos a la tardor.  
  • I la barreja de l’olivar és una que vaig veure l’any passat en proves al Botànic de Còrdova. Justament va ser la primera vegada que vaig conèixer a José Ángel i em va ensenyar la feina que feien allà. Bé, doncs és una coberta pol·linitzadora per l’olivar.  
  • A més tinc una altra barreja que sembrarem al galliner, però això ja sí per a la tardor. Amb flors baixes, però perquè les gallines gaudeixin també de la seva paradís terrenal mentre posen ous i engreixen en llibertat.  

A més de l’anterior, és increïble com va creixent tot. Les lavandes que vam plantar per decorar les entrades han triplicat la seva grandària fàcilment. Les nepetas han superat un metre i floriran tot l’estiu. Encara li queda un o dos anys per formar un massís dens, però llavors serà molt bonic. És tot desenfadat, informal, camp camp … La Lippia ha colonitzat ja àmplies zones. És la primera vegada que planto sense enrasar el sòl. ‘No volem un jardí de pitimini …’ jo segueixo ordres i treball amb el que tinc. És divertit, és bellament desordenat.   En els parterres hem ressembrat els cosmos que tenia de l’any anterior. Ja em posaré a grans tasques l’any que ve. La sembra sempre em dóna un lleuger mal de panxa. Mai el que passarà. L’any passat va sortir bé. Els meus calaixos estan bells també.   Però no tot són bones notícies. L’olivera està dolent. Barrenillo. Pressento una sentència de mort. Què dolor. Fa mal. Delicat com està, el cuidem més.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email