Jardins de Pilar Tura

En aquest jardí hi hem trobar dos arbres, un castanyer d’Índies i un Acer platanoides “Crimson King”, que els volem respectar.

Creem un espai central de llambordes reuperades d’una antiga fàbrica del mateix poble i decidim que d’ell en surtin tots els elements creant una sensació de recolliment i harmonia amb un ritme, com si d’un Allegro es tractés. La pedra en les diferents formes és el principal material després dels arbres, uns marges secs, amb pedra recuperada de l’entorn de St. Feliu de Codines, col.locada com ho feien els antics i recuperant el sardinell en el coronament.! ! Però a aquest espai central el punxa una feltxa feta amb llamborda de pòrfit italià que contrasta i molt amb la llamborda recuperada, i dona accés a un punt elevat que la canalla de la casa en diuen Everest.

Les espècies adaptades al clima disposen d’un reg puntual subterrani a l’estiu, per aprofitar el màxim l’aigua.

L’ombra és un factor determinent a l’estiu ja que el castanyer (Aesculus hipocastanum), conciderat un dels arbres amb l’ombra més freda, deixa passar molt poc la llum, i fa que les espècies que hi ha sota la seva capçada hagin d’estar perfectament adaptades a la falta de llum.

La cirera del jardí és l’aigua, aquesta reviscola i salta d’una bassa petita a una de més gran amb nenúfars, peixos i ocells que venen a beure, és el punt d’aquest jardí.

El jardí és verd per excel·lència i molt cromàtic a la tardor pel fullatge dels arbres i dels Parthenocissus.

També hi hem dissenyat una barbacoa i un cobert amb la tècnica de la volta catalana.

Data: 2006
Localització: Sant Feliu de Codines
Materials: Recuperació de pedra de marge, llambordes d’una antiga fàbrica i llambordes de pòrfit italià
Plantes: Arbres pre-existents, myrtus, lyriope, melianthus, nymphaea, aspidistra i taxus
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email